STRAKKE VIJVER TUINONTWERP TERHEIJDEN BREDA

STRAKKE VIJVERTUIN

TERHEIJDEN

Een vierkant perceel met de woning in het midden, zo treffen we het vaak aan in ons land. Deze vorm en positie van de woning laat het perceel kleiner lijken dan het is. Door het spelen met hoogte van beplanting op de voorgrond en veel breedtelijnen is de tuin groter geworden. De wens van een vijver is ingepast in een L-vorm, waardoor de vijver een grote oppervlakte heeft gekregen met een goede balans van water, bestrating en beplanting.

eenheid in de tuin

De tuin bestaat uit diverse terrassen, kleurrijke beplanting, hoogteverschillen en water. Om hierin een eenheid en rustig beeld te krijgen is gekozen voor 2 type materialen. 

 

Alle stenen, de terrassen, hoogteverschillen en vijverranden zijn gemaakt  van Schellevis elementen in de kleur grijs.

 

Verder is er gebruik gemaakt van houten vlonders, dit hout zit ook al in de woning en zorgt voor een eenheid in de voor, zij en achtertuin. 

20210910_161322.jpg

Indeling tuin

Dichtbij de woning zijn diverse kleine zitplekken gecreëerd, hierdoor kan het gezin in een kleine samenstelling vanuit de keuken, kantoor en woonkamer snel even buiten gaan zitten.

 

De vijver scheid de kleine terrassen met grotere ruimtes. Hier kan het gezin met grotere groepen genieten en biedt dit een hele andere beleving van de tuin.

 

Om de terrassen goed toegankelijk te maken zijn er over de vijver 2 loopmogelijkheden gecreëerd,  via een houten pad, dat herhaald wordt langs de vijver en via een staptegel.

20210910_161322.jpg
IMG-20210608-WA0028.jpg

PROJECTEN

20210922_162202-2.jpg

VIJVERTUIN

20210911_105440_edited.jpg

NATUURLIJKE VILLATUIN

20210910_171018.jpg

STRAKKE VILLATUIN