SAM_0024.jpg

SYMMETRISCHE TUIN

Bergen op Zoom

Deze jaren '30 woning heeft een moderne uitstraling gekregen door de uitbouw van een serre. De huidige tuin paste niet meer bij de woning en vroeg om een geheel nieuwe tuin. 

De wens van de bewoners voor een koi-vijver en hoogteverschil in de tuin was het uitgangspunt voor het ontwerp. De jaren '30 stijl is terug gekomen in het symmetrische ontwerp, de tuin is afgegraven om hoogteverschil te creëren en biedt een combinatie van ruimte aan huis en beschutting. 

zon en schaduw

De op het zuiden gelegen tuin bied een heerlijke mogelijkheid om van de zon te genieten.

In de zomer, als het echt warm is dan is er in deze tuin een mogelijkheid te genieten van de schaduw van bomen. 

Achterin de tuin is een terras gecreëerd om onder de (fruit)bomen af te koelen. Vanuit hier is de tuin op een hele andere manier te beleven, het zicht is anders, de beplanting is uitgekozen om hier te vertoeven onder deze omstandigheden.

symmetrie

De originele woning is symmetrisch, het typische jaren '30 puntdak biedt de basisch van de woning en de aanbouw. 

De tuin daarentegen is niet symmetrisch, door een aankoop van grond uit het verleden zitten er onlogische normen in het perceel. 

In het ontwerp is een as getrokken vanuit de deuren van de nieuwe serre, hierop is de symmetrie de tuin in gebracht

DSC00519.jpg
SAM_0024.jpg

PROJECTEN

20210922_162202-2.jpg

VIJVERTUIN

20210911_105440_edited.jpg

NATUURLIJKE VILLATUIN

20210910_171018.jpg

STRAKKE VILLATUIN