20210911_133037.jpg

STRAKKE WONING MET CONTRASTERENDE TUIN

ROTTERDAM

Een kubistische woning en een leeg perceel. De klant dacht de woning te laten aansluiten bij de tuin door middel van rechte, strakke vormen. Al snel kwam mijn vraag 'zijn jullie allergisch voor ronde vormen.' Na enige twijfel in het gezicht van de klant kwamen we tot een goed gesprek, de logica van de woning volgen past niet bij het perceel wat overgaat in het water.

De logische weg was het volgen van de gedachte van de architect van de woning, maar het tegendeel bleek veel beter te passen bij het geheel. De woning op een rechthoekig perceel zou koud aandoen in het geheel. De woning is gelegen in een straat met authentieke en moderne woningen, wat Rotterdam tegenwoordig typerend maakt. In het ontwerp is een aansluiting met de woning gecombineerd met zachte vormen. 

Kleur en contrast

De woning bestaat voornamelijk uit grijze materialen, voor de bestrating is gekozen om hierop aan te sluiten.

Door deze 'samenwerking' van materialen met de woning is er ruimte ontstaan om in de beplanting uit te pakken, de woning en verharding bieden een rustig pallet waarbij er ruimte is om in de beplanting kleuren en texturen te gebruiken.

In de beplanting is gekozen voor wit, roze en paars. De silhouetten van de beplanting geven een jaar-rond beeld en maken elk seizoen een unieke beleving. 

IMG-20210909-WA0016.jpg

contrast en aansluiting

In een tuinontwerp hoeft geen keuze gemaakt te worden tussen strak of organisch, beide  stijlen kunnen elkaar versterken.

De strakke lijnen, aansluitend bij de woning geven het geheel kracht, de organische vormen zorgen ervoor dat de woning opgaat in de omgeving en aansluiting vinden bij omliggende tuinen en locatie. 

20210911_133037.jpg
20210911_132821.jpg

PROJECTEN

20210922_162202-2.jpg

VIJVERTUIN

20210911_105440_edited.jpg

NATUURLIJKE VILLATUIN

20210910_171018.jpg

STRAKKE VILLATUIN